Абсурдът продължава! Трета седмица плодове и боклуци на пътя

След като преди цели 3 седмици турски ТИР, превозващ цитруси, се обърна в местността Присовски завои в Търново, до ден днешен в Civi получаваме сигнали за непочистения след катастрофата район. Цитруси и боклуци на пътя се виждат вече трета седмица след случая, създавайки предпоставка за инциденти.

цитруси на присовските завои около търново

Пореден сигнал в Civi за боклуци на пътя

Пореден сигнал в безплатното приложение Civi бе получен днес, подкрепен със снимки на останки от щайги, плодове, найлони и картони, които са разпръснати на пътя и около мантинелата на Присовските завои. Боклуците са вследствие на инцидент от преди 3 седмици, когато турски ТИР, превозващ цитруси се обърна заради несъобразена скорост. Шофьорът твърди, че е шофирал с около 60 км/ч. След инцидента много хора са спрели, за да си съберат плодове за вкъщи, става ясно от коментарите в приложението. Останките са предпоставка за множество пътни инциденти и спукани гуми. Местността по принцип се слави в множеството ПТП – та, които стават там, особено при зимни условия. Покрай празниците тя е все по-натоварена.

Получените още преди седмица сигнали по повод замърсените площи бяха подкрепени от множество граждани, преминали през местността. От Civi веднага входирахме жалба към община Велико Търново с помощта на нашите адвокати. Втора жалба ще бъде входирана след новите сигнали, тъй като местността остава все така непочистена.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Коментарите са затворени.