„Разцъфнаха“ и дупките в Цветния квартал на Варна

Дупките изпревирах растенията в Цветния квартал на „Варна“ и вече „разцъфнаха“. Името на тази зона в район „Приморски“  идва, заради множеството улици, наречени на цветя. Едва ли обаче, живущите и преминаващите от тук са с цветно настроение преди пролетта, защото кварталът  е „разцъфтял“ с ями и напомня на лунен пейзаж. За множество дупки в Цветния квартал подаде сигнали в Civi  Костадин. От него става ясно например, че улица „Кокиче“, спокойно може да се преименува на ул. „Кратерна“, заради настоящото състояние на настилката й.

Дупки във Варна

В Цветния квартал на Варна „разцъфват“ не само растенията, но и настилките.

Варненецът е пиложил към сигналите си и множество фрапиращи кадри от отсечките наоколо, носещи романтични названия. По тях се минава към ОУ „Ангел Кънчев“, Първа езикова гимназия, Детска градина „Карамфилче“,  Детска ясла „Роза“, множество големи магазини, пазар, както и РИОКОЗ – Варна. Сигналите на Костадин са обработени в Контактния център на Civi и предадени на Община Варна за реакция. Само преди няколко месеца същия този Цветен квартал бе увековечен с фрапиращи снимки от друг варненец- Петър Петров. Във Фейсбук той показа как спокойно може да влезе в една от дупките на ул. „Роза“.

Дупка от Цветен квартал- Варна

Варненецът Петър Петров наскоро взриви Фейсбук с тази снимка от Цветния квартал

Още по темата:

Пълен абсурд! Бус потъна в центъра на Варна

Какво предприема Община Варна

Тазгодишният общински бюджет на Варна е рекорден, но дали от него ще се намерят пари и за реконструкцията на Цветния квартал? Civi очаква реакцията на местната администрация по сигналите на Костадин. През тази година от кметството  се канят да правят големи ремонти на варненската инфраструктура. Амбициозната капиталова програма на Община Варна за 2018 г. включва най-мащабният проект от десетилетия – изграждането на бул. „Васил Левски“. Продължава изпълнението на следните по-големи обекти: пробива на бул. „Сливница”; ремонта на ул. „Цар Борис“ ІІІ, кв. „Виница“, на ул. „Студентска“, на ул. „Капитан Рончевски“, ул. „Баба Тонка“. Изграждане на пътна автомобилна рампа на АМ „Хемус“ – качване от бул. „Атанас Москов“, реконструкция на ул. „Александър Рачински“ – в участъка от бул. „Съборни“ до ул. „Генерал Колев“; реконструкция на ул. „Ана Феликсова“ и кръстовище на бул. „Цар Освободител“ и др.

Няма коментари