Реконструкция на пътя между Велико Търново и Арбанаси – завършена

Третокласният път между Велико Търново и Арбанаси вече е обновен и отворен за движение. Отсечката бе изцяло преасфалтирана и на места – разширена. Оформено бе отводняването край шосето. Укрепени са и местата, където съществуваше риск от свлачищни процеси.

Така изглежда ремонтираният път между Велико Търново и Арбанаси

Актуалното състояние на пътя между Велико Търново и Арбанаси

Основен ремонт

Реконструкцията на участъка с дължина над 2 километра бе първи етап от основния ремонт на третокласното шосе между Велико Търново и Горна Оряховица. Отсечката между Арбанаси и железничарския град остава отворена за движение.

Финансирането за пътя бе осигурено от правителството. То отпусна над 8 милиона лева за реконструкция на два инфраструктурни обекта на територията на община Велико Търново. Става дума за третокласните пътища „Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица“ и „Самоводене – Ресен“. Както и на шосето между Павликени и Караисен.

Средствата са част от допълнителните средства по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за подобряване на пътната инфраструктура в страната.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Източник: Община Велико Търново

Няма коментари