Ремонтиран тротоар от библиотеката до мола

След 2 получени сигнала в безплатното приложение Civi, които бяха подкрепени от над 50 граждани, великотърновският квартал „Колю Фичето“ е с ремонтиран тротоар. Ремонтът е на ул. „Симеон Велики“ и обхваща участъка от входа на Мол „Велико Търново“ до филиал „Славейче“ на Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“.

 

ремонтиран тротоар във велико търново

Така изглежда ремонтирания тротоар на ул. „Симеон Велики“

Единственият тротоар от библиотеката до мола

Близо 300 метра е новата паважна настилка в участъка, положена след подравняването на тротоарната основа. Ремонтните дейности са финансирани по инвестиционната програма на Община Велико Търново и са част от непрекъснатия процес по подобряване на градската среда в Старата столица. Тротоарът беше в окаяно състояние с безбройните си дупки. Истинско препятствие за гражданите и особено за майките с колички. Един от сигналите, които получихме в Civi бе именно от майка на новородено. В коментар тя отбеляза, че е принудена да върви по улицата, тъй като бе невъзможно да се придвижи с количката си по този тротоар, преди да бъде ремонтиран. Той е и единствения, който свързва библиотеката с мола.
Наскоро приключи и обновяването на стълбищната улица „Мария Кирова“, свързваща булевард „България“ и ул. „Възрожденска“ и ул. „Опълченска“, както и на стъпалата по ул. „Мургаш“. Със средства по инвестиционната програма бяха ремонтирани стълбите от района на изложбените зали към ул. „Христо Караминков“. Възстановен е и компрометиран участък от бордюра по улица „Рафаел Михайлов“.

Civi e  насреща

Ако и ти, искаш да ни сигнализираш за някоя нередност и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Източник: dariknews.bg

Коментарите са затворени.