Ремонтират Северния вход на Велико Търново

От тази седмица започва пълен ремонт на улица „Опълченска“ във Велико Търново, която се явява и Северния вход на града. Трасето е смятано за едно от най-лошите в старата българска столица. За състоянието му са приемани и множество сигнали в Civi.

Настояване  за спешна реконструкция до Областно пътно управление направи кметът Даниел Панов.

Очакванията са този път ремонтът да е по-мащабен, а не само – познатото през последните години „изкръпване” на едни и същи дупки, които се отварят и правят наново след зимата. Ул. „„Опълченска” във Велико Търново, която е част от републиканския път III-514 между старопрестолния град и Горна Оряховица е в юрисдикцията на държавата, в лицето на Пътното управление, и не може да бъде направена с пари от местната хазна.

 

Северен вход на Велико Търново

Улицата е в трагично състояние и е изтинско изпитание за шофьорите и автомобилите им

 

Ремонтните дейности по нея започват от вторник, когато ще бъде затворена и цялата улица. Пропускани ще бъдат единствено автобусите по линия №10, чийто маршрут преминава през улицата. Компрометираните участъци на настилката ще бъдат преасфалтирани. Макар ул. „Опълченска“ да е част от републиканската пътна мрежа, Община Велико Търново е разработила идеен проект за пълната й реконструкция, заедно с обновяване на инфраструктурата в квартал „Света гора“ и край местността „Френкхисар“. Средства се търсят чрез европейските финансови механизми.

Най-лошата улица във Велико Търново!

Ул.“Опълченска“, която е и Северният вход на града, прилича на офроуд трасе и преминаването й е истинско изпитание за водачи и автомобили. От тук минава и потокът румънски туристи, които са сред основните чужди посетители в града. Неотдавна сигнал за трагичното състояние на отсечката изпрати до Civi Rossen.

„Лунен пейзаж на ул. Опълченска 24. Този участък го кърпят по бързия метод всяка година но месец по късно пак е в това състояние. Не е ли време да се асфалтира изцяло?“, е написал като коментар към сигнала си великотърновецът, който е получил и подкрепата на още 24 човека. Случаят е входиран в местното кметство под номер :ПГ-С-184/19.1.2018, а след зимата не закъсня и реакцията на кмета Даниел Панов.

 

Велико Търново не е бомбардиран – просто зеещите шахти и дупките са повечко!

 

Няма коментари