Селфи с опасност за живота

Заради панорамно селфи туристи се качват на бойниците на Балдуиновата кула на крепостта Царевец в Търново и висят на над 40-метрова височина в участъци, които са необезопасени.

 

Опасно селфи на балдуиновата кула на крепостта царевец

Ето я опасната локация за селфи снимки в Търново

 

Опасното селфи

Подобни спиращи дъха селфита  вече се въртят из интернет. На някои от тях се виждат даже 13-14-годишни хлапета, увиснали над бездната от върха на кулата. Проверка показа, че на мястото има множество предупредителни табели, както и обезопасителни параметри, но те са само във вътрешността на кулата. Преминаването на покрива ѝ до бойниците пък е абсолютно забранено и става също с риск за живота и катерачески умения.

„Вече доста често забелязваме туристи да се качват на бойниците. Живея отсреща и съм виждал какво ли не. Даже пияни или стимулирани. Спомням си, че фенове на „Етър“ бяха развели виолетови знамена при влизането на отбора в „А“ група. Трябва да се направи нещо, докато все още няма фатален инцидент. При падане човек няма шанс, защото отдолу са само скали“, разказва Недко Цанев.

Висенето над кулата крие и друга опасност. До неотдавна и самите бойници падаха заради ерозията на материала, от който са вдигнати.

Източник: Борба
Снимка: Борба

Коментарите са затворени.