Сигнали на ядосани граждани засипват община Бургас!

Сигнали за животозастрашаващи шахти бяха изпратени от граждани през безплатното мобилно приложение Civi. Жителите на Бургас, живеещи в непосредствена близост до бул. „Алеко Богориди“ очакват, че след изпратените сигнали и снимки на опасни шахти и ровове, общината ще вземе незабавни мерки. Сигналите на гражданите са подготвени от контактния център на Civi и ще бъдат входирани в община Бургас. Ще бъде ли глобен извършителят?

Опасна шахта в община Бургас

Необезопасен ремонт на бул. „Алеко Богориди“, гр. Бургас

Шахти- убийци?

Ремонтът на емблематичния морски булевард в Бургас – „Алеко Богориди” започна преди няколко месеца. Очаква се булевардът да промени целия си облик, но да запази духа на морския град. Гражданинът, подал сигнала през мобилното приложение Civi очаква общината да глоби фирмата и да я принуди да обезопаси ремонта и всички необезапасените шахти. Кратко проучване на екипа на Civi показа, че фирмата, която извършва първата част от ремонтните дейности на булеварда e „ВиК Бургас“ ЕАД , а „Виа Конструкт Груп“ е спечелила търг за извършването на втория етап от ремонта.

Граждански контрол

Безплатен контактeн център към Civi за град Бургас обслужва всички сигнали на граждани и ги пренасочва към отговорните институции. Сигналите за проблемния ремонт, получени през  приложението са вече подготвени от юристите, част от екипа към новата безплатна услуга. Колективният сигнал на гражданите е базиран на вътрешните наредби на общината, както и на законови актове на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Ако и вие искате да сигнализирате за проблем, но нямате време да се занимавате с процедури в община Бургас, подайте сигнал през безплатното мобилно приложение Civi.

Няма коментари