Сигнал за бомба евакуира гимназия в Търново

Подаден сигнал за бомба наложи евакуацията на учениците, учителите и персонала от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново.

 

Евакуираха строителната гимназия във Велико Търново заради фалшив сигнал за бомба

Евакуираха строителната гимназия във Велико Търново заради фалшив сигнал за бомба

 

Учебните занятия бяха прекъснати след подаването на злонамерено телефонно обаждане за поставено взривно устройство. Сигналът е получен на 13 декември в 13:16 часа от анонимен мъжки глас.

Бомба не е открита

Бяха предприети незабавни действия по отцепване на района и извеждане на всички ученици, учители и служители извън учебното заведение. Веднага бе назначена и извършена проверка, при която взривно устройство не бе намерено.

Прокуратурата, обаче, разпореди учебното заведение да остане затворено за 24 часа. Установен е вече подателят на сигнала – ученик от същото учебно заведение.

Втори сигнал за бомба

Това е втори сигнал, след като миналата седмица бе получен фалшив сигнал за бoмба на територията на община Горна Оряховица. Анонимният подател на  телефонното обаждане бе установен и задържан. Той е 25-годишен мъж, роден в Хасково.

Ако срещнеш нередност в своя град, за която искаш да сигнализираш, изпрати ни своя сигнал в мобилното приложение Civi. Ние ще се погрижим да го входираме в общината със съответната легална обосновка и да следим за развитието му. Както и да те уведомим своевременно за него в самото приложение.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Източник: Focus-news

Коментарите са затворени.