След граждански сигнали започват обещаните ремонти в Търново

С настъпването на пролетта започват частичните ремонти на улиците във Велико Търново. След като множество сигнали за огромни дупки и неасфалтирани участъци от приложението Civi заляха общината, кметът на града Даниел Панов обеща при първа възможност от температурна гледна точка мерки да бъдат взети.

започват частични ремонти на улици във велико търново след сигнали на граждани

„Пътни строежи – ВТ“ се грижи за строителство, ремонт и поддържане на пътища и пътни съоръжения в областта.

Ремонти ще бъдат извършени в целия град на няколко етапа

След множество сигнали, подадени до общината за разрушена пътна настилка чрез Civi , през януари бе сформирана работна група, която огледа проблемните места. От улица „Мармарлийска” днес започнаха частичните ремонти на улиците във Велико Търново, по които има нарушения на настилките след зимния сезон. Асфалтовите бази вече работят – при възстановяването ще бъде използвана топла смес. Първият етап предвижда частично преасфалтиране на участъци от главните трафик улици и булеварди – „Никола Габровски”, „България”, „Яворов”, „Козлуджа”, „Беляковско шосе” и др. Приоритетни са и районите около училища и детски градини. След това работата ще продължи около Царевец, в кв. „Света гора” и по други по-слабо натоварени улици в различните части на града.

Вчера стартира и пролетното измиване на улиците във Велико Търново. Седем водоноски и над 30 служители на ОП „Зелени системи” участват в процеса. Почистването започна едновременно от кв. „Картала”, района край стадион „Ивайло”, кварталите „Бузлуджа” и „Колю Фичето”. След това работата продължава в кварталите „Зона в”, „Чолаковци”, „Асенов” и централната градска част.  Предварително бяха почистени шахтите за събиране на повърхностни води.
Графикът на измиването е съгласуван с частичните ремонти на уличната мрежа.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 

Няма коментари