Oпасна детска пързалка ремонтирана след сигнал в Civi

Детска пързалка, част от детска площадка в ж.к. Лазур, Бургас беше светкавично отремонтирана от община Бургас, след като Ивелина Карамаркова подаде сигнал чрез Civi. Само 5 дни след сигнала тя изпрати снимки на вече разрешения проблем.

Община Бургас ремонтира детска пързалка след сигнал за по-малко от седмица

Опасното детско съоръжение се намира на ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ 119, ж.к. Лазур, Бургас. Ивелина от Бургас изпрати снимки чрез безплатното приложение със следното описание: „Опасна пързалка в морската градина , детската площадка на “ Лукойл/ Тихия кът“. Част от стените на пързалката са със развити или счупени болтове, което създава предпоставки за опасни инциденти. Всяко малко дете, което се облегне на стената лесно може да падне.
Оператор на Civi обработва сигнала за опасното съоръжение и с помощта на адвокати той е входиран към отговорната община. По закон общината разполага с 30 дни, в които да отговори какви мерки ще бъдат предприети за решаването на проблема. В много случаи, както и в този, общината реагира и в по-кратки срокове на подадени сигнали, като действия се предприемат и преди официален писмен отговор.

 

Опасните детски площадки изглежда са често срещан проблем в много български градове. В приложението редовно са получавани сигнали. Част от съоръженията не отговарят на нормативните изисквания и застрашават живота и здравето на децата, други са много стари и са честа причина за инциденти.

Civi е насреща

Топлият сезон тепърва предстои и детските площадки ще са пълни отново. За да се избегнат потенциални инциденти с незиправни детски съоръжения, можете да подадете сигнал в безплатното мобилно приложение Civi.

Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите. Но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.
Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на екипът на приложението и институциите да покажат, че проблемът е важен и нарушава спокойствието на гражданите.

Няма коментари