Столичен квартал по-чист след граждански сигнал

Столичният квартал „Сердика“ е една идея по-чист, след като община София реагира бързо и ефективно на сигнал за замърсени площи в района. Той е подаден от Калоян чрез безплатното приложение Civi на 28 март. На 30 март община София изпраща официален отговор за взети мерки по решаване на проблема и почистването е извършено.

замърсени площи в столичен квартал сердика

Теренът е почистен в рамките на 2 дни

Сигналът, получен от Калоян е за ул. „Незнаен воин“ 48, ж.к. Сердика в столицата. Между блоковете зелените площи са замърсени и има разхвърляни боклуци. След като сигналът му е обработен от контактния център на приложението, той е входиран с нужната легална обосновка към столична община. Тя е базирана на Закон за управление на отпадъците, Закон за опазване на околната среда, Закон за устройство на територията (ЗУТ), Административнопроцесуалния кодекс (АПК) и общинските наредби. Общината разполага с 30 дни, в които да отговори какви мерки ще бъдат предприети за решаването на проблема. В случая на Калоян общината реагира за по-малко от 2 дни и изпраща официален отговор, който е публикуван в приложението. Той гласи, че фирмата изпълнител, която отговаря за чистотата и поддръжката, ще извърши почистване на замърсения терен на 30.03 и 02.04. Калоян потвърди, че почистване е извършено!

Подай сигнал чрез Civi бързо и лесно

Безплатното мобилно приложение Civi е най-бързият, лесен и ефективен начин да подадеш сигнал за градска нередност към своята община. Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари