Стълбище на улица “Акация” в Търново – почистено след сигнал в Civi

Както се шегуват гражданите на Старата столица, във Велико Търново има три посоки – нагоре, надолу и… по стъпалата или поне така гласи един популярен анекдот. Градът вече се радва на още едно добре почистено стълбище.

 

Почистено стълбище на улица "Акация" във Велико Търново след сигнал в Civi

Стълбището на улица „Акация“ във Велико Търново вече е преобразено след сигнал в Civi

Стъпалата на ул. “Акация” в Търново са почистени  

Стъпалата на търновската улица “Акация” вече са почистени и приведени в спретнат вид. Благодарение на Ралица, която пусна сигнал в безплатното приложение Civi за занемарено и замърсено стълбище. Както и благодарене на общината, която реагира бързо и ефективно. Всички живущи на улицата, както и пациентите и медицинският персонал на МБАЛ /Стара болница/ на ул. Бузлуджа  1, преминават ежедневно през него. В коментари под сигнала друг гражданин сподели възмущението си, че то често се използва за обществена тоалетна, както и че на него няма осветление.

Почистено стълбище на улица Акация във Велико Търново след сигнал в мобилното приложение Civi

Още кадри на почистеното стълбище на улица „Акация“, за които благодарим на потребителите на Civi

Civi входира сигнала към общината още в същия ден

След като сигналът за замърсяване бе получен и подкрепен със снимки, той  бързо събра подкрепата и на други живущи в района. Това направи тежестта му пред общината още по-голяма и екипът на Civi обработи сигнала и го входира към отговорната институция още в същия ден.  Легалната обосновка на официалната жалба е базирана на Наредбата за опазване на околната среда на територията на Община Велико Търново, приета от Общински съвет с решение номер 1190/24.07.2014 г. на основание чл. 22/1/,/2/ от ЗУО и чл.21, ал. 2 от ЗМСМА.

 

Почистено стълбище на улица Акация във Велико Търново след сигнал в мобилното приложение Civi

Още кадри на почистеното стълбище на улица „Акация“, за които благодарим на потребителите на Civi

Бърза реакция от общината

Общината получи жалбата и реагира адекватно и ефективно, което доведе до отстраняването на проблема в рамките на няколко дни. Благодарим на Ралица, че ни сигнализира и за вече  почистеното стълбище, като ни изпрати нови снимки.

Ако искаш и ти да допринесеш за по-добрата и уютна градска среда, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. От теб се иска само да снимаш и да посочиш проблема, а административната работа и легалната обосновка остава за екипа на Civi . Бързо, лесно и ефективно.

Не забравяй, че ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари