Таксиметровите шофьори в Бургас с иск за нови стоянки

Таксиметровите шофьори в Бургас заявиха своите искания за промени по стоянките на територията на морския град. Целта им е да се подобри работното им място и да бъде улеснено ползването на таксита за жителите и гостите на града.

такситата в бургас искат повече стоянки

Дали исканията ще бъдат приети ще се разбере средата на май месец

Едно от исканията е въвеждането на горещ телефон против измами

Браншовата организация на таксиметровите шофьори в България, чието седалище се намира в Бургас, поиска от местната администрация да направи някои промени по стоянките на територията на морския град. Освен исканията, шофьорите на жълти автомобили предлагат и въвеждането на горещ телефон против таксиметрови коли с нереално завишени цени или така наречените „копърки“, както и нерегламентирания таксиметров превоз. От сдружението поясняват, че целта е да се подобри работното място на таксиметровите шофьори, работещи на територията на Общината. Въпросните промени ще помогнат на гражданите и гостите на града да ползват услугите на жълтите автомобили по-лесно и по-удобно.

Това са исканията, внесени към Общинския съвет в Бургас:

1. Стоянката, намираща се на бургаската ул. „Михаил Лермонтов”, да се премести преди пешеходната пътека. Тя се състои от 4 паркоместа.

2. Да се обособи стоянка на кръстовището на ул. „Константин Фотинов” и бул. „Богориди” – преди или след пешеходната пътека.

3. Да се изградят стоянките, приети с решени на ОбС-Бургас от 01.06.2017

4. Да се изградят стоянки в района на Морска гара и новия плувен басейн в жк „Славейков”

5. Стоянката на улиците „Васил Левски” и „Александровска”, след ремонт, не е възстановена. Да се възстанови в най-кратки срокове.

Писмото ще бъде разгледано от комисията по транспорта, а дали исканията ще бъдат одобрени ще стане ясно средата на май месец.

Няма коментари