Убиват кучета и котки в Бургас! Десетки сигнали заливат общината

Храна, напоена с антифриз, който е известен и като отрова за кучета е намерена в Бургас.  В мобилното приложение за сигнали Civi беше получен сигнал от обезпокоен гражданин, който е намерил храната в междублоковото пространство на жк. „Меден Рудник“. Той апелира стопаните на домашни любимци да са особено внимателни. Екипът на приложението за сигнали входира жалба към общината в очакване на отговор и бърза реакция.

Убиват кучета и котки в бургас. Десетки сигнали в приложението Civi

В мобилното приложение за сигнали Civi може да подадете и сигнал за опасности за вашите домашни любимци

Антифризът е сигурна отрова за домашните любимци

 

Замърсените площи с напоената храна се намират в междублоково пространство на жк. „Меден Рудник“, където ежедневно бургазлии разхождат домашните си любимци и не само. Там се разхождат и си играят много малки деца. Липсата на цвят и сладникавия вкус правят антифриза доста апетитен за животните. За съжаление той предизвиква едно доста тежко, обикновено с фатален изход, отравяне. Токсичността на антифриза се усилва при недохранени, жадни или болни животни..

Полученият сигнал за отровната храна е подкрепен от още 10 жители на града, което го прави още по-значим и важен. Той е обработен от контактния център на приложението Civi и ще бъде входиран в общината. За момента, призоваваме гражданите, които разхождат домашните любимци и децата си да бъдат особено внимателни!

2 коментара

  • Стелиан Николов

    Махнете дозировката и дори името на веществото, използвано за тровене!

  • Vasilka Stefanova

    Защо описвате тоя антифриз колко грама се давс и тъй натстък. Защо?? Отваряте очите и на нак големия малоумник с лоша цел. И докато се подават сигнали е общината има ли файда от ползата?? Нима общината не знае за многото наъравяне на животните?? И общината на какво държи?? Да няма кучета по улиците ( защото е факт редоеното уюлакване от лоши и безчуствени хора) или ще прояват една хуманност и на закона за защита на животните. Може ли те да одговорят на това. По принцип кмет и неговите служители носят одговорност за такива случаи на престъпления. И товс да бъде разследвано. Моля да се вземе под внимание тия престъпления срещу животните.