Улица „Акация“ по-чиста след сигнал в Civi

Велико Търново започна новата 2018 – та година с още една почистена улица след сигнал от граждани в безплатното мобилно приложение Civi. По-чиста вече е улица „Акация“, на която до скоро имаше разпилени от контейнерите боклуци.

замърсени площи около контейнер на улица акация във велико търново

Замърсените площи на улица „Акация“ почистени само ден след сигнала

Сигналът, който получихме гласи: „Контейнерът е празен, но боклукът около него стои.“ Улица „Акация“ е в центъра на Търново, където ежедневно минават много туристи, посещаващи Старата столица. Освен нелицеприятна гледка, непочистените боклуци са и разпространители на множество зарази. Контактният център на Civi провери сигнала, обработи го и с помощта на адвокати го входира към община Велико Търново. Само ден след това получихме коментар от отговорния гражданин, подал сигнала, че площта около контейнера вече е почистена. Благодарим за гражданската отговорност и за бързата реакция от страна на отговорната институция.

Проблемът с боклука

Често контейнерите не се почистват достатъчно регулярно и гражданите са принудени да оставят боклука си около кофите. В други случаи, обаче, бездомни кучета, търсещи храна в кофите за смет, разнасят боклука. Проблемът със замърсяването около кофите не стои на дневен ред само във Велико Търново, а във всеки по-голям град. Често жителите решават да запалят съдържанието им, за да се спасят от разнасянето на боклуци. Тези своеволни действия, обаче, могат да доведат до тежки последствия – замърсен и обгазен въздух, пожари, както и да направят кофите за смет в последствие неизползваеми.

 


Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Коментарите са затворени.