Фандъкова обяви кои квартални улици ще бъдат ремонтирани

След като миналата седмица бяха обявени предстоящите ремонтни дейности на основни улици и булеварди в София, Фандъкова обяви в официалната си Фейсбук страница и кварталите, чийто улици ще бъдат ремонтирани. Ремонтираните квартални улици ще бъдат общо 16 за момента. Вижте кои са те:

ремонти на квартални улици в софия

Избора на квартални улици за ремонт зависи от кметовете на райони

Започнаха цялостните ремонти на квартални улици в столицата. Улица „Божана“ в район „Илинден“ ще бъде завършена през следващата седмица. В момента се ремонтира мостът на Околовръстния път при бул. „България“ и се изграждат локални платна на Северната скоростна тангента.

Финализирани са и договорите за цялостен ремонт на още 7 квартални улици. Улица „Хемус“ в район „Слатина“, ул. „Боянска“ във „Витоша“, ул. „Орех“ в кв. „Суходол“, ул. „Гюешево“ в район „Възраждане“, улица пред бл. 38 в жк „Овча Купел“, пътната връзка между „Малинова долина“ и Студентски град и ул. „Тупик“ в с. Иваняне. До дни се очаква да бъдат завършени и процедурите за цялостен ремонт на още 8 квартални улици. Ремонтите на квартални улици се извършват по програми от кметовете на райони. 35 екипа на поддържащите фирми в момента извършват ремонтни дейности по улици и булеварди в различните райони на София.

Ако забележите нередност при ремонтите

Ако забележите нередност, свързана с ремонтите на улици и булеварди, както и с всички проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари