Фирма с 12 млн. оборот се размина със солена глоба след сигнал в Civi

Склад за метали на Фирма Аудакс Корп ООД в промишлената зона на Велико Търново се размина със солена глоба, след като беше заснет да изгаря „неидентифицирани“ отпадъци, придружавани от миризма и дим.

Сигнал с доказателство-снимка беше изпратен от съвестен гражданин чрез безплатното мобилно приложение за сигнали Civi на 7 ноемри в 10:12 ч. На снимката ясно се вижда, че в склада се извършват дейности по изгаряне. Подателят на сигнала ни увери, че тази дейност е извършвана в рамките на няколко дни, а само за един час сигналът беше потвърден от още 16 човека в приложението.

Сигнал за замърсен въздух в приложението Civi

Сivi веднага сигнализира община Велико Търново и РИОСВ, като в рамките на два часа районната инспекция изпрати своите инспектори на място с цел да наложи глоба на нарушителите.

Развръзката от РИОСВ Велико Търново

Днес получихме официален отговор от РИОСВ Велико Търново, който споделяме с вас. След пристигане на място, инспекторите са установили, че фирмата е преустановила порочната дейност и дори не е оставила следи. Инспекторите са предупредили служителите на фирма Аудакс Корп ООД, че ако отново граждани сигнализират, проверките ще бъдат светкавични, а глобите солени.

Отговор от РИОСВ Велико Търново на сигнал от мобилното приложение Civi

Отговор от РИОСВ Велико Търново след сигнал от мобилното приложение Civi за незаконно замърсяване на въздуха от фирма, изгаряща отпадъци

 

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за инциденти, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари