Цитруси покриват Присовските завои повече от седмица

 Снимка от инцидента край Присовски завои Велико Търново катастрофа

Снимка от инцидента край Присовски завои

 

След като миналата седмица турски ТИР, превозващ цитруси, се обърна в местността Присовски завои в Търново, в Civi получихме серия от сигнали за непочистените и до днес площи. Цитрусите продължават да са на пътя седмица след случая, създавайки предпоставка за инциденти.

Така изглежда пътят край "Присовски Завои", снимките получихме в мобилното приложение Civi

Така изглежда пътят край Присовски Завои, снимките получихме в мобилното приложение Civi

Тирът се е движел с около 60 км/ч.

Инцидентът с камиона е станал в местността „Присовски завои“ към 13 часа на 11 декември. Тежкотоварният автомобил е превозвал грейпфрути и нарове. Шофиралият тира е турски гражданин, който твърди, че е карал с около 60 км/ч. Той е пострадал леко, други жертви и пострадали няма. Вероятната причина за катастрофата е несъобразената с пътните условия скорост. Цитрусите са се разпилели по цялото пътно платно. В деня на инцидента движението е било спряно, но само в едната лента.

Сигнали за цитруси на пътното платно повече от седмица

Присовските завои по принцип са известни като място с множество катастрофи особено когато настилката е мокра и влажна. Граждани на Търново подадоха 3 сигнала към безплатното приложение Civi за замърсените и до днес с цитруси площи. Сигналите са подкрепени от над 50 граждани, които се възмущават, че никакви мерки не са предприети за опасния участък. От  време на време минава някой да си събере цитруси за вкъщи, става ясно от коментар в приложението. Сигналите се обработват от Контактния център на Civi и ще бъдат входирани в общината.
Благодарим на гражданите за активността!

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Коментарите са затворени.