Ще забрани ли кметът на Варна старите коли?

От края на 2017г. стана ясно, че София спира от движение колите без катализатор. Това означава, че няма да бъдат регистрирани такива коли, както и че ще бъдат незабавно спирани от движение. Кога тази мярка ще бъде приета и в община Варна и защо един от най-често подаваните сигнали  от граждани в безплатното мобилно приложение – Civi е именно за замърсен въздух!

дизелови-автомобили бургас

Как ще помогне на Варна спирането на коли без катализатори?

В България над 70% от колите са втора употреба, което според изследвания е една от основните причини страната ни да бъде често поставяна в статистики за най-мръсен въздух. Спирането от движение на старите автомобили без катализатор е мярка, която се очаква да промени статистиката, която често ни поставя до страни като Индия и Китай.

Въпреки това тази мярка среща отпор от много граждани и организации, определяна като твърде радикална за стандарта ни. Ако имате мнение или предложение по този въпрос, сподeлете го в  мобилното приложение Civi за Варна, а ние ще споделим настроенията ви с кмета.

Подай сигнал в Civi бързо и лесно

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и вас да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието и качеството на живот на гражданите във Варна.

 

Няма коментари