Що е то? Паркинг, тротоар или велоалея?

Катерина – млада майка от Бургас, изпрати сигнал в мобилното приложение Civi за 3 в 1- очаквано НЕдобра комбинация. По цялото протежение на улица „Индустриална“ – от стадион „Черноморец“ до затвора, тротоар, велоалея и паркинг са едно и също нещо. А преминаването с бебешка количка изисква енергия, концентрация и железни нерви.

велоалеята в бургас превърната в паркинг велоалеята в бургас превърната в паркинг

Изкуството да буташ бебешка количка по бургаски тротоар

Истинско изкуство, изискващо талант е преминаването с бебешка количка по тротоара на улица „Индустриална“ в Бургас. Катерина от Бургас го е овладяла не по собствено желание с честа практика. Тя подаде сигнал в мобилното приложение Civi с красноречиви снимки. На тях се вижда как коли са паркирали върху тротоара, по който би следвало да вървят пешеходците. От своя страна пешеходците вървят по обозначената с маркировка велоалея, а колоездачите карат…където намерят за добре. Катерина е изправена през истинска дилема – да излезе на улицата, за да заобиколи целия „трафик“, където рискува да бъде блъсната от движещите се автомобили или да премине през всички преспятствия на тротоара. В сигнала си тя описва, че това се случва по цялото протежение на улицата – от затвора до стадиона. На самата улица има и център за автомобилни гуми, който също допринася за буквално блокиралите тротоара коли. На една от снимките ясно се вижда как пътниците от автомобил спрял на средата на тротоара пред центъра за гуми, седят и си говоря.

Ние се питаме каква майка трябва да си днес, за да успееш да се справиш с всичките препятствия, които градската среда ти поднася? И как ще се стимулира раждаемостта, ако е предизвикателство дори да излезеш да разходиш бебето си?

Civi e  насреща

Благодарим на Калина за гражданската отговорност. Сигналът й ще бъде обработен от Контактния център на Civi и входиран в община Бургас с нужната легална обосновка. Ако подкрепиш сигнала й, ще го направиш още по-значим и важен, което ще помогне за по-бързото му разрешаване.

Ако и ти, искаш да ни сигнализираш за някоя нередност и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Няма коментари