Даниел Панов отдели 1 милион за ремонти след сигнали в приложението

Кмета на Велико Търново Даниел панов на фона на сигнали от приложението Civi

Кмета на Велико Търново Даниел Панов на фона на сигнали от приложението Civi

Три месеца след като безплатното мобилно приложение за сигнали – Civi  започна да работи във Велико Търново, кметът Даниел Панов започна да чува и мнението на гражданите! Въпросът е колко го чува и дали предвидените около 1 млн. лв за реконструкция на улици във Велико Търново от общ бюджет за транспорт и ремонти около 32,3 млн. лв. за 2018г. отговарят на най-наболелите и приоритетни проблеми според жителите на Търново.

 

 

Кое е приоритет на кмета Даниел Панов за 2018г?

Над 8 млн. ще отидат за саниране и ремонт на сгради, като отделно 1.1 млн. се предвиждат за направата на тренировъчен комплекс за футбол и около 2 млн. за детска градина в кв. „Зона В“.

След изпратени общо 20 сигнала през мобилното приложение – Civi за улица Алeксандър Бурмов и след обещанията на кмета Панов, че ремонтът ще бъде извършен през 2018г (виж картинката), общината е предвидила в програмата си за 2018г. 200 хил. лв. за нова настилка, тротоари, джобове за паркиране и осветление. 876 хил. лв. пък се дават за изграждане на прекия път от ул. „Козлодуй“ до „Мармарлийска“ покрай Скалния венец. Една от важните инвестиции по програмата е за направата на места за паркиране по протежението на ул. „Полтава“. Само около 1 млн. лв. ще бъдат отделени общо за ремонт на улички в малките населени места, както и в кватралите на Велико Търново.

Какво искат гражданите на Търново

След като мобилното приложение – Civi вече има над 10,000 потребители в Търново, извадката на проблемите, които се подават в приложението, определено може да бъде наречена представителна.

Според подадените над 1000 сигнала в приложението, най-наболелите проблеми са замърсения въздух и състоянието на пътищата и особено на малките улички. Според сигналите на гражданите в Търново, има цели части от кваратали, които никога не са асфалтирани и такива, които блокират хората по домовете им по време на сложни метеорологични условия. Много жители се чувстват „забравени“ и не разбират, когато се харчат редовно милиони за обществени поръчки за контейнери, предвид липсата на основни минимални изисквания за живот на едно нармално семейство, което иска да има нормален достъп до имота си.

Някои от най-наболелите проблеми в Търново

Няма коментари