16 млн. лв. за Военния университет в Търново

16 млн. лева за ремонти са отпуснати на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Средствата са подсигурени с постановление на Правителството и са заложени в бюджета на Министерството на отбраната.

ремонт на военния универстиет "Васил Левски" в Търново

Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Военния университет е едно от трите ремонтирани училища

Общо 28 млн. лева се трансферират за ремонти на три военни училища, като най-голяма е сумата за НВУ. На ВА „Г. С. Раковски“ в София са предоставени 7 млн. лева, а на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ във Варна – 5 млн. лева.

53,4 млн. лв. допълнителни разходи отпусна Министерският съвет основно за дейности в областта на отбраната. По бюджета на Министерството на отбраната се отпускат 23 млн. лева, от които за поддръжка на хардуера на комуникационните, информационните и навигационните системи на летища на военновъздушните сили – 20 млн. лв., за строително-ремонтни дейности – 2 млн. лв., и за ремонт на административната сграда на служба „Военна информация“ – 1 млн. лв.

Парите за военновъздушните сили са за сметка на предвидените за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 – процедура, която беше спряна поради обжалване от трета страна.

Останалите пари са за ремонт на пътища в община Елин Пелин – 1 млн. лв. Толкова пари са одобрени и за възстановяване и рехабилитация на улици в Златарица и в Горско ново село. На община Аксаково се предоставят 400 000 лв. за придобиване на последните три етажа от административната сграда на кметството.

Източник: Янтра Днес

 

 

Коментарите са затворени.