Сметка за вода в Добрич: 20 милиона лева!

След месеци на недоволство от граждани на Добрич за състоянието на ВиК мрежата в града, както и след протести за вдигането на цената на водата – стана ясно, че Община град Добрич ще инвестира 20 млн. лв до края на 2019г. в реконструкция и рехабилитация на част от канализационната мрежа. Добрата новина е, че от днес гражданите на Добрич вече могат да изпращат сигналите си през безплатното мобилно приложение – Civi. Всички сигнали на жителите за проблеми с шахти, канализация, дупки, неасфалтирани улици, липса на осветление, отпадъци или други градски проблеми ще бъдат обработвани лесно – след изпратена снимка в мобилното приложение. Приложението следи за отговорите, които гражданите получават от отговорните институции и  изисква решения и действия на базата на законови и подзаконови актове.

Добрич вода проблеми

Кадър на поредното наводнение 2014г.

 

Кога?

Канализационната мрежа на Община Добрич е изградена през 60-те години с малки оразмерителни параметри. При дъжд канализацията се препълва, работи под налягане, наводнява жилищни сгради, улици, парцели и др. Недостатъчната проводимост на главния колектор също създава предпоставки за преливане през преливниците и при сухо време, а от там и до екологични проблеми в града.

Очаква се, че до април 2019г. строителните дейности по новия проект да приключат и първата фаза от реконструкцията и рехабилитацията на канализационната мрежа на гр. Добрич да бъде успешно финализирана. Дължината на новата мрежа ще е около 6км. и за радост на гражданите около 20 млн. ще бъдат финансирани с европейски средства по програма „Околна среда“. Скоро Civi ще предостави и списък на всички улици, които ще бъдат включени в първата фаза на ремонтните дейности.

Не бъди безучастен!

Ако и ти искаш да се включиш в борбата за по-малко дупки, опасни и повредени шахти и по-добра канализация – изтегли си мобилното приложение – Civi и се включи като подадеш сигнал. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и вас да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието и качеството на живот на гражданите в Добрич.

1 коментар

  • Добромир Георгиев

    Не мисля, че кадърът е от Добрич.