По 383 лева за капак на шахта плаща община Велико Търново

Зеещите шахти са една от топтемите на сигналите в Civi от Велико Търново, но вместо проблемите с тях да се решат – се задълбочават още повече. Ремонтите, които предприема общината са епизодични, често некачествени, а в доста случаи от кметството – не реагират, въпреки обещанията.

Пострадали в дупките на шахтите вече предприеха и доста дела. Незрящият Валери Николов бе един от първите, които осъдиха за това общината.  Инвалидизираният данъкоплатец, който пропадна в шахта, се бори с институцията близо 4 г. в съда и най-накрая спечели. Случаят отприщи серия дела и от други пострадали срещу кметството. Само преди година млад мъж пропадна в 6 – метрова шахта, докато си разхождал кучето. Около час пожарникари и медици от „Спешна помощ“ са го вадели от дълбокия трап.
Мъжът благодари на лекарите  затова, че е жив, независимо, че прекара доста време в болницата със сериозни счупвания.

 

Велико Търново не е бомбардиран – просто зеещите шахти и дупките са повечко!

Община В.Търново: Оправяме шахтите чакайте!

Един от последните сигнали за проблемна шахта във Велико Търново е на Камелия. Опасното съоръжение пресича ул. „Борис Богданов“ точно по средата. Оттук минава целият трафик за един от най-големите квартали на Велико Търново – „Бузлуджа“. Зеещият отвор се намира точно до входа на местното спортно училище.

Великотърновката е сезирала в Civi за същата шахта още преди 4 месеца. „Проблемът още не е решен! Шахтата си стои така ,както си беше и преди 4 месеца! Защо??? „, е написала като коментар тя. От нашия Контактен център са входирали и специален сигнал до Община Велико Търново. По него е получен и официален отговор, подписан от кмета Даниел Панов.

В първия ден на новата година градоначалникът отговаря, че „общината се отнася с голяма сериозност към поставения въпрос, относно шахтата на ул. „Борис Богданов“ . Той обясни, че на фирмата „Пътни строежи ВТ“ е възложен ремонт, но…/!/ такъв не е реализиран и досега, независимо, че са минали близо 4 месеца. Все пак в края на януари от общината пооправиха шахтите тук -там, но не и на обещаното място. Възстановени бяха капаците само  на шахти по бул. „България“ и ул. „Стоян Коледаров“, за които също бяха получени сигнали в мобилното приложение.

 

Неизпълнено обещание за ремонт на шахта

Преди 4 месеца кметът обеща да ремонтират тази шахта 

383 лв. плаща кметството за всеки капак

Макар и липсващи или повредени, капаците на великотърновските шахти излизат доста скъпо на данъкоплатеца. Цената за една бройка е 383 лв. с ДДС, доказва документ, за реализираната обществена поръчка за доставката им, с който Civi разполага. Тя е обявена през 2015-та г. , когато са доставени и капаци за близо 50 хил.лв. без ДДС. Договорът за доставка е между общината и компанията „АСО – СТроителни елементи“ ЕООД- София.

 

Договор за капаци на шахти във Велико Търново

Доста скъпички капаци имат великотърновските шахти

 

 

Коментарите са затворени.