4 запалени автомобила заради паркоместа в Бургас

Четири автомобила, собственост на 34-годишен мъж от Бургас, са изгорели при пожар малко след полунощ на 10 април, съобщават от полицията. Вероятната причина за палежа е борбата за паркоместа пред блока в ж.к. Изгрев, където той живее.

4 запалени коли в бургас заради паркоместа

Между 5 и 10 сигнала за неправилно паркиране на ден в Бургас

През нощта на 10 април е в районното управление в Бургас е получен сигнал за горящи автомобили пред блок 69 в ж.к. Изгрев. И четирите коли са на един собственик. Единият е изгорял напълно, а другите три са частично обгорени. Те са били паркирани един до друг. Все още не е изчислена стойността на нанесените щети, но основната версия за палежа е съседска война заради недостигащите паркоместа около блока. Такива са подозренията и на самия собственик – Пламен И. Жители на морския град коментират, че „войната“ за паркоместа в града ескалира и би могло някой от съседите на Пламен да се е подразнил, че той заема цели 4 места за паркиране около блока.

В безплатното приложение Civi се получават средно между 5 и 10 сигнала за неправилно паркиране на ден само от град Бургас. Някои граждани прибягват до саморазправа или решават самостоятелно да си монтират антипаркинг колчета, скоби или да поставят табели със заплахи. Такъв тип дейност, обаче, е незаконна и наказуема, ако не е извършена с позволението на общината. Наскоро млада майка от Бургас сигнализира за тротоар, който по цялото си продължение е използван за паркинг и прави преминаването с детска количка невъзможно.

„Зелена зона“ ще въведе ред в паркирането през лятото

През летните месеци в Бургас ще бъде въведена платена „зелена зона“. Тя ще работи от 11.00 до 20.00 часа, а в съботите и неделите от 9:00 часа. „Зелената зона“ ще бъде въведена в района на Морската градина и по улици близо до морето. Според кмета тя ще въведе ред в паркирането. Зоната ще функционира в периода от 1 май до края на септември. С решение на общинските съветници бе увеличена годишната такса за паркиране в „синя зона“ по местоживеене. Според тях таксата не била променяна от 2010 година.

Няма коментари