40 нови камери ще следят за реда в Търново

40 камери ще следят за реда и сигурността във Велико Търново. Първите 20 устройства от новата система за видеонаблюдение вече работят.

40 нови камери ще заработят в рамките на община Велико Търново

40 нови камери ще заработят в рамките на община Велико Търново

В община Велико Търново вече има над 150 камери

Камерите са с много добра и съвременна оптика, която позволява детайлно заснемане както нощем, така и при лоши метеорологични условия. Камерите са разположени на възлови места в Старата столица – на входовете и изходите на града, край петнадесет от кръстовищата както в централната част, така и в кварталите, до новите спортни обекти за обществено ползване и др. Над 150 камери снимачни устройства работят и в 36-е населени места от общината. Сигналът от всички камери постъпва в реално време в два контролни центъра. Единият се намира в сградата на общината, а другият – в районното полицейско управление.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари