40 указателни табели за туристите в София

На различни места в София бяха поставени 40 указателни табели за туристи, наречени „тотеми“. Те имат за цел да ориентират гостите на града за най-близките забележителности от мястото, на което се намират.

40 указателни табели наречени тотеми за туристите в софия

Дали табелите ще са достатъчно устойчиви на вандализъм – питат жителите на София

Граждани шеговито предлагат туристически табели и за дупки и отворени шахти

Табелите, които ще ориентират туристите, са част от комуникационната програма на Столичната община за българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Те са двустранни, с текст на български, преведен и на английски, както и с малка карта на околния район. Разстоянията до най-близките забележителности също са изписани. Първото съоръжение се намира до метростанция „Сердика“ срещу сградата на Министерството на здравеопазването на площад „Св. Неделя“.

Инициативата на общината с поставянето на „тотемите“ събра, както позитивни, така и негативни реакции от страна на гражданите. Разбитите тротоари, на които ще бъдат поставени табелите, както и липсващото и неработещо улично осветление около тях, бяха част от коментарите. Дадено  беше и шеговите предложение да бъдат поставени табели, които да алармират турисите да внимават да не си счупят крак в някоя отворена шахта или дупка, която пропуснат поради липсата на осветление. Друга част от неодобрителните коментари късаеха местоположнието им, което е точно по средата на тротоари и улици, на пътя на хората, вместо странично, където няма да пречат.

При нередност подайте сигнал в Civi

Именно това са проблемите, за които жителите на столицата подават най-много сигнали в безплатното приложение Civi. Разбитите тротоари, липса на асфалт, големи дупки, отворени и опасни шахти и липсата на улично осветление са най-големите дразнители. Веднага до тях се нареждат неправилното паркиране и изоставените автомобили. Сигналите се обработват и входират в община София, а когато са завършени гражданите оценяват до колко качествено е отстранен проблема от страна на институцията.

При нередност, за която искате да уведомите институциите по-най-бързия и лесен начин и да бъдат взети мерки, свалете мобилното приложение Civi и подайте сигнал. Ако подкрепите вече подаден от ваш съгражданин сигнал, Вие го правите още по-важен и значим за институциите.

Няма коментари