След сигнал в Civi пуснаха важен светофар, който не работеше от 5 месеца

Община Велико Търново пак пусна в действие един от най-важните светофари в града, а Civi допринесе за това. В мобилното приложение постъпи  сигнал по важната тема от Денис. Почти веднага той бе подкрепен от 15 човека, а съпътстващите коментари към него бяха, че общината многократно е обещавала да включи съоръжението, но това така и не се случи. Юридическият екип на Civi веднага придвижи сигнала до общината и той бе входиран под номер: ПГ-С-284/25.1.2018 г. в очакване на конкретни действия и решаване на въпроса. Чудото стана на 30.01.2018 г. и светофарът бе пуснат, след като преди това месеци наред не работеше.

Светофарът във Велико Търново, който не работеше близо 5 месеца

Сигналът до нас и обществената подкрепа помогнаха за пускането на съоръжението.

Не само, че няма светофар, но липсват и пешеходни пътеки.Светофарът не светеше от миналия септември, след като бе ударен от мълния. Още тогава от трибуната на общинския съвет , кметът на Велико Търново Даниел Панов, обеща, че до седмица ще го оправи, но това така и не се случи. Съоръжението обаче така и не проработи, а обществените настроения, проличаха и в коментарите към сигнала на Денис. Мястото на светофара е изключително конфликтно, тъй като се намира  между най-големия квартал на Велико Търново – „Колю Фичето“, Националният военен университет „Васил Левски“, хипермаркета „Метро“ и базата на един от най-големите работодатели в региона. Освен това светлинната индикация контролира и трафика по дестинацията – София- Варна, който минава през старата българска столица.

Неработещ светофар във Велико Търново проработи след сигнал в Civi=

5 месеца трябваха на община Велико Търново да оправи съоръжението, въпреки обещанията на кмета Даниел Панов.

Колко време е нужно, за да стигне софтуер от Прага до Велико Търново?

Съоръжението е изградено от чешка фирма още през 2008-ма година, но представителството й в България е закрито, свенливо обясняват от община Велико Търново и допълват, че са осъществили контакт с производителя на софтуера, за замяна на повреденото. По думите на кмета Панов , изречени миналия октомври, новата електроника вече пътувала. Явно е пристигнала вече, щом съоръжението работи. Изводите се налагат сами, а Civi просто представя фактите и помага на гражданите да решават проблемите, с които се сблъскват в своя град или община. Ще следим развитието и на този случай.

Не бъди безучастен, включи се и ти

Когато сигнализираш за проблем в града, адвокатите на мобилното приложение Civi подготвят твоя сигнал безплатно и го входират в общината. Само го изтегли и ние ставаме твоят личен адвокат срещу проблемите в града.

 

 

 

Коментарите са затворени.