8 имота принудително отчуждени заради моста Търново – Шемшево

Община Велико Търново откри процедура по принудително отчуждаване на частни имоти за изграждане на моста между областния град и село Шемшево. Старото вековно съоръжение над река Янтра рухна след обилни валежи миналата зима и прекият път към Шемшево и още четири великотърновски села бе затворен.

Община Велико Търново иззема частни имоти за моста търново - шемшево

Вземат се 8 частни терена  за моста

 

Съгласно влязъл в сила ПУП и решение на общинския съвет за моста към Шемшево се вземат 8 частни терена или части от тях с площ от 7 до 372 кв.м. Лицензиран оценител е определил парично обезщетение за собственици или наследници от 17 до 942 лв. За техническата инфраструктура изцяло се отнема само една нива с площ от 250 кв.м., трета категория, за която общината плаща 615 лв. Собствениците имат едномесечен срок да посочат банкова сметка в общината за изплащане на обезщетенията.

Очаква се строителството да започне през пролетта. 1,6 млн. лева отпусна през лятото правителствената комисия по бедствия и аварии за изграждане на новия мост. Той ще бъде с близо 50 м дължина и 13 м широчина. За разлика от стария дъгов мост, той ще бъде конструиран така, че да издържа преминаването на тежки превозни средства.

 

Източник: 24 часа

Коментарите са затворени.