Бетонираха дървета в Бургас

Бетонирани дървета в самия център на Бургас изправят на нокти жителите и гостите на града. Сигнал за подобно нелепо изпълнение подаде в Civi възмутен бургазлия.

Неотдавна в мобилното приложение пък местни алармираха за това, как умишлено  се дупчат и пълнят с нафта дървета в града. Вандалската проява е с цел да ги унищожи и по този начин  да се направи място за паркиране на автомобили. Броени дни след случая с нафтата, последва заливането на дървета с бетон. Бетонираните стволове се намират на ул. „Пейо К. Яворов“ 10-12 в самия център. Предстои Civi да сезира Общината за безотговорното деяние. Извършителят лесно може да бъде открит, като се вземе предвид и факта пред чий частен обект е налят бетона.

 

Бетон в дървета в Бургас

На това място се намират бетонираните дървета.При проверка лесно може да бъде открит извършителят

 

В последно време познатият вандалски начин за изсушаване и убиване на дървета отново стана повод за будна гражданска реакция и множество сигнали в Civi.

От години това е проблем, концентриращ вниманието на обществото не само зарaди жестокия начин, по който някой е решил да унищожава дърветата, но и защото утвърдено се превърна в честа практика за отстраняване на многогодишни растения.

 

Бетонирани дървета в Бургас

Очакваме реакцията на община Бургас

Ето какво сториха с други дървета в Бургас наскоро:

В Бургас дупчат дървета и ги пълнят с нафта!

В София също бетонираха дървета, Общината нареди проверка!

Един от последните случаи, при които също се бетонираха дървета е от София. В столицата реагираха бързо по проблема и пратиха проверка, след което нарушителят бе санкциониран.

Допуснатото асфалтиране на тротоари по бул. „Владимир Вазов“ около пънове на дървета, без да са фрезовани, и около дървета, без да се направят клоцове, е изключително безотговорно и недопустимо като отношение към работата. Изпратила съм проверка на място, която да установи кой е отговорен и как е била организирана координацията на дейностите в обхвата на ремонта. В задълженията на избраната надзорна фирма е да следи всекидневно работата на изпълнителите, така че да се гарантира качеството. Допусналият тази мърлява и безхаберна работа ще бъде санкциониран„, заяви по случая столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Очакваме и колегата й от Бургас Димитър Николов също да е така стриктен и безкомпромисен по темата с бетонираните дървета в града, който управлява.

Няма коментари