Безплатното приложение за сигнали и жалби CiVi стартира в Благоевград

 

С настъпването на топлите дни, в община Благоевград вече активно работи ново безплатно мобилно приложение за подаване на сигнали и жалби за нередности в града.

Как работи Civi?

Начинът на работа на приложението е лесен. Само с няколко клика, то позволява на гражданите да снимат проблем в средата, в която живеят, да качат снимка в апликацията, да добавят кратко описание за местоположението на проблема и да го публикуват. Развитието по казуса може да се следи чрез личния профил в приложениието, а също така при отстраняване на проблема подателят може да прикачи снимка и да оцени свършената работа.

Най-често подобни оплаквания гражданите публикуват в социалните мрежи, които в повечето случаи предизвикват дебати между участниците, но рядко има резултат от това. Чрез новото приложение, което е напълно безплатно и достъпно, сигналите на гражданите се обработват от екип, който включва и юристи, и се подават още същия ден до компетентните институции. Те от своя страна са длъжни да отговорят в 30-дневен срок.

Всички сигнали, които засягат проблемите на градската среда — разбити улици, развалени детски площадки и съоражания, замърсени площи и т.н. — ще могат да се изпращат през мобилното приложение, което може да се похвали с повече от 15 000 сигналa за кратките 6 месеца в мержата и над 3 000 вече разрешени проблема.

Civi ти помага да решиш проблемите в твоя град, квартал или на твоята улица

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Civi слага край на писането на жалби на хартия

CiVi не само, че позволява на потребителите да са активни граждани през телефона си, то спестява и ходенето до общината за пускане на жалба в хартиен вид. Контактният център на приложението се грижи сигналът на всеки подател да достигне в правилната форма до отговорният орган.

Хиляди граждани започнаха да снимат проблемите в техните квартали и да ги изпращат. От сигнали за разрушена пътна настилка, опасни шахти, опасни сгради, неправилно паркирали коли и изоставени автомобили — всички нередности са под прицела но отговорните граждани. Грижата за тревните площи, асфалтираните пътища без дупки и счупени коли заради лоша настилка са само част от градските нередности, които попадат в категориите за сигнали на Civi.

Няма коментари