Боклук и незаконни постройки на метри от най-големите магазини в София

Незаконни постройки на роми и множество боклуци нарушават спокойствието на живущите в района на Околовръстния път на столицата, на метри от едни от най-новите и големи търговски центрове.

За това сигнализира потребител Фаб в приложението Civi.

“Бараки и боклук навсякъде. Изглежда като военна зона”, пише той в коментара към своя сигнал.

Районът, където са се “наместили” новите жители, е изключително оживен – освен огромен мол с много заведения и забавления, наблизо се намират и редица хипермаркети за домашни потреби и мебели, които в почивните дни са много натоварени.

От снимката на Фаб се вижда, че замърсените площи с бараки се виждат от Околовръстния път и определено не кореспондират естетически със сградите наоколо.

 

ujas2

Замърсените площи и бараките притесняват жителите в кварталите, близо до Околовръстния път на София

 

Същевременно, мястото е един от входовете на столицата, през който ежедневно минават хиляди столичани и гости на града – от цялата страна и света.

Сигналът на Фаб е подкрепен множество пъти от негови съграждани, а операторите на Civi започнаха работа по случая.

Те ще входират сигнала до Столична община, като предварително изготвят необходимата правна обосновка, за да може бързо да бъде прекратена всяка незаконна дейност на територията.

Ако и вие забележите нередност

Ако забележите нередност, свързана със столицата, както и с всички проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще сезират съответната отговорна институция.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът засяга много хора.

Коментарите са затворени.