Бунище в ж.к. „Модерно предградие“ тормози граждани от години

Бунище в столичния ж.к. „Модерно предградие“ тормози жителите и създава опасност за здравето им. Това става ясно от потребителя на приложението Civi Катя. Тя се оплаква, че коритото на река Суходолска е зарито с боклуци, а снимките, които изпраща към сигнала си, показват изключително занемареното градско пространство.

 

Купища боклуци в коритото на реката

 

По думите на Катя, общината чисти коритото на реката един път в годината, но боклуците се трупат отново и отново:

„Това корито на реката се почиства веднъж годишно от общината за сметка на всички нас, но не се прави нищо, за да не се повтаря“, пише тя в коментар към своя сигнал.

Сигналът на Катя е подкрепен няколко пъти на платформата, която свързва граждани и общини, което означава, че проблемът притеснява много хора.

Наскоро Столична община се съобщи, че за 2017 г. е събрала около 400 000 тона боклук. Те може би биха били малко повече, ако коритото на Суходолска река бе почиствано редовно, а Civi e на мнение, че е недопустимо здравето на гражданите да се излага на риск.

 

Ето това е гледката, когато гражданите карат или се разхождат по улиците на комплекса

 

Боклуците носят много зарази, а водата лесно може да стане техен преносител. Естетиката и видът на пространството и това, което виждат хората в околността всеки ден от прозорците си, ще оставим без коментар, защото снимките казват всичко.

Операторите на приложението вече входираха сигнала на Катя до Столична община, а екипът на приложението се надява проблемът да бъде отстранен бързо и да бъдат всички необходими мерки да не възниква отново.

Ако видиш- кажи

Ако забележите проблем със замърсяването във вашия квартал, както и други проблеми във вашето населено място, веднага сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари