Бургас под вода след обилен дъжд и градушка

Обилен дъжд и градушка причиниха главоболия на гражданите на Бургас. В неделните следобедни часово морският град буквално потъна под вода, а сигнали, изпратени до Civi, показват, че на места водата минава 20 – 30 см.

Потребител Калина изпрати сигнал, от който става ясно, че пътят до Централна гара в града повече прилича на Венеция, отколкото на пространство, по което трябва да минават автомобили.

 

Сериозни количества дъжд се изляха в следобедните неделни часове в Бургас

 

Според нея, причината за наводнението е в отводнителната система на града. Калина споделя и за наводнения на булевардите „Цар Симеон Първи“ и на Европейски път Е87.

„Целия град е наводнен заради запушените шахти, валя само 10 минути“, пише потребителят на приложението.

Civi започна работа по сигнала на Калина, а той ще бъде внесен в община Бургас в най-скоро време с необходимата правна обосновка. Ако и вие забелязвате проблеми, свързани с вашето населено място, сигнализирайте на общината.

Най-лесния начин за това е чрез приложението, което свързва граждани и общини.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Още по темата:

Жълт код за валежи в цялата страна ! Очаквайте градушки и наводнения !

Няма коментари