Бърз ремонт за опасна шахта в Бургас след сигнал на граждани

Бургас стана малко по-безопасен град след сигнал на гражданин, който изпрати оплакване до приложението Civi.

Преди три дни потребителят на апликацията Ivan Aubameyang изпрати сигнал за опасна шахта в морския град.

От снимките, които бяха изпратени, се вижда, че шахтата създава реална опасност за хората и преминаващите по улицата превозни средства. Много лесно в нея може да пропадне детско краче, джанта на кола да бъде изкривена или велосипедист да получи сериозни наранявания, ако не я види.

 

От снимката се вижда, че проблемът със занемарената шахта е от дълго време

С общи усилия към успех

Сигналът му бе подкрепен и от други жители на града, което означава, че шахтата е притеснявала множество граждани.

Операторите на приложението започнаха работа по сигнала, който бе входиран в община Бургас. Едва ден по-късно Ivan се свърза със Civi, за да сподели добрата новина – шахтата е оправена броени часове, след като сигнализира за проблема.

 

Така изглажда шахтата ден след сигнала, постъпил в Civi

 

Това е поредно доказателство, че общините могат бързо и коректно да отстраняват нередности, стига те да им се показват.

Най-лесният начин да покажете на общината всички проблеми на вашето населено място е чрез приложението Civi, което свързва граждани и общини.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари