Подавайте сигнали за опасни дървета в Търново през Civi

Община Велико Търново започна проверка за опасни дървета, след като само за последния месец от контактния център на мобилното приложение Civi я сезираха за множество такива случаи. От кметството обявиха, че ще подрязват опасните клони и стволове, а акцията е част от периодичната поддръжка на зелените площи и парковете. Работата стартира в централната част на града – край паметника „Майка България“, до Летния театър и в парк „Марно поле“. В тази част на Старата столица дейността е изпълнявана от общинското предприятие „Зелени системи“. Сега е моментът ако някой гражданин стане свидетел на опасно дърво да подаде сигнал през мобилното приложение, за да може да бъде направена своевремнна проверка преди началото на пролетта.

Опасни клони във Велико Търново

Община Велико Търново вече почиства опасните клони от дърветата

За гарантиране на сигурността на пешеходците, участъците в парковете и от пешеходните алеи, над които ще се извършва премахване на клони, ще бъдат временно ограничени за преминаване.Поетапно проверките ще обхванат и кварталите на Велико Търново„, се казва в официална позиция на община Велико Търново.

Опасни клони над главите ни

За последния месец от Civi са внесени  в ощина Велико Тъпново около 10 сигнала от граждани в приложението. Един от тях е сигналът на  за счупени клон под които пешеходци минават на централния булевард „Никола Габровски“9.

Места на опасни клони във Велико Търново

Входирахме три сигнала по темата в община Велико Търново

За опасно дърво в парка в кв. „Акация“, където играят и много малчугани, алармира в мобилното приложение и Миглена. От Контактния център на Civi депозираха информацията и снимковия й материал с входящ номер ПГ-С-752, 16.2.2018 г. Седмица преди Миглена пък, Тихомир алармира за подобни случаи и в кв.“Чолаковци“ на ул. „Бяла Бона“.

Екипът на Civi благодари на всички за информацията и сигналите за опасни клони и дървета, след които общината предприе действия. Заедно правим Велико Търново по-безопасно и чисто място за живеене.

Civi идва на помощ

Ако и ти искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 

Няма коментари