Civi допринесе за ремонта на основните стълбища в града

Мобилното приложение за сигнали – Civi  допринесе за решаването на  един от големите обществени проблеми във Велико Търново – лошото състояние на стълбищата, които са характерни за града и осигуряват  бърз достъп на мнозина от и до централните му зони, както и до близките квартали. Благодарение на сигналите Ви, придружени от снимки и видеоматериали и нашите публикации, община Велико Търново вече реагира и започна ремонти на основните от тях. През последните два месеца получихме серия оплаквания от изронени, липсващи , мръсни и опасни за живота и здравето на хората стъпала. С наша помощ вече доста от неуредиците се поправят. Ако подкрепите някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 Какво вече е ремонтирано:

 

В момента основните стълбища изглеждат така

Civi видя, че вече завърши ремонтът на стълбищната улица „Мария Кирова“, която свързва булевард „България“ с улиците „Възрожденска“ и „Цветарска“.  Над 650 квадратни метра е новата настилка. Монтирани са и нови парапети. Строителните работи бяха финансирани със средства по инвестиционната програма на общината за 2017 година. Ремонтирани бяха и стъпалата от района на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ към улица „Христо Караминков“. Нови са парапетите и по стълбищната улица „Мургаш“. Дейностите са извън големия проект „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на град Велико Търново“, който общината реализира със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Инвестиционното намерение предвижда обновяване на близо 40 улици, площадни и обществени пространства в старата градска част, включително и в квартал „Варуша“. Редица благоустройствени дейности по проекта са заложени също за квартал „Чолаковци“, както за пешеходната връзка на този жилищен комплекс с кв. „Бузлуджа“. Общата стойност на целия проект е 12 милиона лева.

Как можете да помогнете на града си?

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

 

 

Коментарите са затворени.