София под вода- последиците след бурята (снимки)

Бурята в София в следобедните часове на понеделник наводни множество улици и подлези.

Само в рамките на няколко минути приложението Civi, което свързва граждани и общини, получи десетки сигнали от граждани, които споделиха какво са видели, а и преживели, по време на изключително интензивния дъжд, придружен с гръмотевична буря.

Подлезът на бул. „България“ и бул. „Гоце Делчев“ буквално прилича на басейн, в който спокойно може да се изкъпе човек. Видимо, водата надвишава 10-20 см., показва потребител Боряна.

 

Ето така изглеждаше подлезът на кръстовището на бул. „България“ и бул. „Гоце Делчев“

 

За кратко време се наводни и подлезът на Ларгото. Градското пространство под площад „Независимост“ на места бе запълнено изцяло от няколко сантиметра вода.

 

Подлезът на Ларгото

 

Улица „Г. С. Раковски“ пък се сдоби с „гейзер“, когато шахта на кръстовището с бул. „Васил Левски“ преля като фонтан.

 

Кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Г. С. Раковски“

 

Не само центърът на града пострада от бурята. Редица сигнали от различни квартали на града също бяха получени, а десетки улици и сгради бяха наводнени.

Civi ще входира сигналите до Столична община, за да бъдат извършени проверки. Екипът на приложението се надява, че при открит проблем отговорните институции ще реагират бързо и коректно.

 

Ако забележите проблем

 

Ако и вие забележите нередност с отводнителната система, както и за всички останали проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината.

Най-лесния начин за това е чрез Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

1 коментар

  • Миглена Войнова

    Не съм права. Съжалявам. Тук са успоредни, но към НДК се пресичат. Моля да изтриете глупавото ми изказване.