Добрият пример – Бързо ремонтираха тротоар след сигнал на граждани

Едно градско пространство в Бургас изглежда по-добре благодарение на общите усилия на нашия потребител Стоян, приложението Civi и община Бургас.

На 13 февруари в единственото приложение, което свързва граждани и общини, постъпи сигнал за разбит тротоар в ж.к. „Меден рудник“.

В него Стоян ни изпрати снимка, от която ясно личи окаяното състояние на тротоара. Часове по-късно операторите на приложението входираха оплакването до отговорните институции и настояваха за бързото решаване на случая.

 

тротоар

Снимката, придружена към сигнала за ремонта

 

 

Десетки жители на града подкрепиха сигнала на Стоян, с което показаха, че разрушеното пространство до спирка на градския транспорт нарушава спокойствието на много хора.

„Напълно подкрепям, полагат се плочки върху куха основа, малко пясък отдолу и после целия тротоар се клати…“, пише в коментар към поста нашият потребител Андрей.

Друг бургазлия също коментира: „Този вид тротоарни плочки са предвидени за незрящи хора. Не ми се мисли, ако от там трябва да мине такъв човек“.

На 27 март Civi получи официален отговор от община Бургас с добри новини. Разрушения тротоар е бил поправен незабавно след подаването входирането на оплакването.

 

тротоар

След сигнала

 

Това е поредно доказателство за доброто взаимодействие между граждани и общини, посредством приложението.

За всички проблеми на града 

Ако и вие се натъкнете на лошо поддържани градски пространства и нередности в населеното си място, не се колебайте и сигнализирайте на компетентните органи чрез Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите безплатно апликацията на мобилното си устройство и да качите снимка, адрес и кратко описание на своя проблем. За всичко останало ще се погрижи Civi, чиито оператори ще изготвят правна обосновка и ще сигнализират на отговорните институции.

Ако пък видите сигнал, който се отнася до казус, който ви касае, може да го подкрепите от бутона „Подкрепи“ и по този начин да покажете, че много хора са загрижени за решаването му.

 

Няма коментари