130 000 лева за нови паркинги, а безобразното спиране продължава

Община Добрич инвестира в паркинги, но в града продължава безразборното спиране, личи от серия сигнали в Мобилното приложение Civi през последната седмица. От кметството изградиха нов паркинг до Кооперативния пазар, който осигурява 45 паркоместа за спиращи в района. Съоръжението се намира между улиците „Пере Тошев“, „Княз Дондуков“ и площад „Македония“ и е с дължина 55 /26 метра, информираха за Civi от Общината. Инвестицията е в размер на 130 000 лева, осигурени от общинския бюджет. Новият паркинг е изграден от „Пътно строителство“АД .  Пространството около местата за колите също е облагородено – подменени са тротоарните настилки и предстои през есенния сезон да бъдат засадени 6 нови дървета, като ще бъдат подбрани видове с достатъчно дълбока коренова система, за да не нарушава повърхността на настилката. Търсен е баланс между озеленяване и трайни настилки. Новоизграденият паркинг ще реши един от проблемите в Добрич – намирането на паркоместа в района на Кооперативния пазар не само за гражданите, но и за гостите на града, които идват, за да пазаруват , подчертават от местната администрация. Наскоро бе ремонтиран и паркингът на централния площад „Свобода“, който функционира като платена зона за кратковременно паркиране.

В града създават нови места за колите, но безобразното паркиране продължава

Независимо от новосъздаващите се паркинги и места за колите в Добрич продължава да се спира в нарушение на Закона за движение по пътищата и местните наредби. В Мобилното приложение Civi за последната седмица изобилстват сигналите за това. Друг проблем се оказват и изоставените трошки по добричките улици и зелени площи. Информацията и снимковият материал са изпратени до компетентните органи – МВР и Община Добрич.

Паркиране в Добрич

Добричлия е разположил джипа си директно върху пешеходна пътека в ущърб на всички закони.

Един от фрапиращите сигнали по темата за брутално паркиране върху пешеходна пътека е на Velizar. Добричлията нагледно показва как местен джип е спрян директно върху пешеходна пътека на ул. „Максим Горки“6 в самия Център. Действията на собственика на возилото показват, че поведението му на пътя е по-скоро въпрос на възпитание и обществен морал, а не в следствие на липсата на алтернатива и несъвършени закони. За безобразно паркиране на пук на закона алармира и Gergana. „Нагло, неправилно системно паркиране на спирка „Манхатън“, е написала като коментар по него тя, а случаят е от ул.“Орфей“5 в ж.к. „Балик.“

 

 

 

 

Няма коментари