Ето как изглежда Крайбрежната алея на Варна

Крайбрежната алея на Варна е в ужасно състояние и се нуждае от спешен ремонт. За това алармираха в мобилното приложение Civi няколко варненци.

Заради ерозията и бурното море, навсякъде са се появили поражения в настилката. Засегнати са пешеходните и велоалеите. Откъртени са бордюрите и елементи от подпорните стени, а от ската към тях валят скални отломки и пръст.

 

Боклуци и руини на Крайбрежната алея във Варна

Защо изглежда така Крайбрежната алея на Варна!?

 

Един от сигналитe, постъпил при нас е този на Bozhidar. Много бързо той бе подкрепен от 11 души, което е от голяма важност за разрешаване на проблема.

„Това  е Крайбрежната алея!“, е написал като коментар към сигнала, явно невярващият на очите си Evgeni.

Той и мнозина други варненци се питат защо Крайбрежната алея на града изглежда по този начин. Екипът ни ще направи всичко възможно в най-кратък срок да предизвика нужните действия от общината, на базата на съществуващите законови наредби. Очакваме и проверка от страна на Община Варна, за да се отстранят проблемите с алеята и да се осигури безопасността и комфорта на преминаващите, които явно са застрашени.

Крайбрежната алея не може да остане така!

За отломките и боклуците, които превземат Крайбрежната алея на Варна в Civi , алармира и Владимир. Неговият сигнал също бързо събира подкрепа. Проблемът явно е с огромно обществено значение, а решаването му зависи единствено от местната администрация и експедитивността й. Благодарим на Bozhidar и Владимир за сигналите, своевременната реакция и проявената гражданска позиция. Надяваме се съвместните ни усилия да помогнат за почистването и укрепването на емблематичното, не само за варненци, място.

 

Крайбрежната алея на Варна

Алеята има нужда от спешно почистване и ремонт!

Варненският парламент гласува против референдума за Морската градина

Проблемите с Крайбрежната алея, която е част от Морската градина на Варна, са доста дълбоки и сериозни. Само преди броени дни местният парламент отхвърли желанието на варненци за референдум за съдбата на най-прекрасното място в града, независимо, че искането бе придружено и с 33 хиляди подписа. Припомняме, че с решение по административно дело, образувано през 2013 г. по жалба на инициативен комитет относно подписка за провеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната алея, Върховният административен съд задължи председателя на Общинския съвет да внесе за разглеждане подписката в местния парламент, да свика водеща комисия за обсъждането й и да насрочи заседание на съвета, съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (ЗПУГДВМС).

Коментарите са затворени.