Гавра с коне шокира Монтана?! (ВИДЕО)

През 1962г.  Марк Твен публикува есето си „Най- низшето животно“, в което стига до извода, че това животно е именно човекът. Дани Крика от монтанско е съвременното доказателство за това.

Потребител на Civi ни изпрати линк към профила на този човек с молба да действаме както можем. В видеото, което ще видите публикувано по-долу, е заснета гавра с коне, която очевидно е вид забавление за местната циганска/ромска общност (вече не знам как е политически коректно да се наричат и дали изобщо е възможна коректност).

От кадрите се разбира, че животните са впрягани в пълни с тежести каруци, а хората ги шибат и карат да дърпат. Конете се препъват и кратата им се превиват под невъзможното тегло на каменните колковози (вероятно откраднати отнякъде), но публиката няма жал и наддава колко още ще продължи зрелището. А то продължава докато едното животно не пада на земята и започва да се влачи в опита си да се отърве от хомота.

Предварително ви предупреждаваме, че видеата съдържат смущаващи кадри!

„Турнирът“ е опит за имитация на състезанията по сила с коне, които по традиция се организират по Тодоровден или Конския Великден в различни райони на България. Въпреки че са стар обичай за благоденствие срещу тях има доста възражения и обвинения за тормоз на животните.  Разликата обаче с псевдосъстезанието в монтанско е, че клипове на подобни събития там се излъчват на живо в мрежата през няколко месеца в тях няма нищо традиционно, а просто садистично забавление.

Това гнусно пиршество за окото продължава от години, а участниците го споделят гордо в социалните мрежи. Десетки неценцурни коментари осъждат деянието, но това няма значение- керванът си върви.

За съжаление, Civi няма правна основа да подаде жалба в общината по този случай, затова ще му дадем гласност тук. С надеждата, че ще стигне до достатъчно много хора и общественият натиск ще изиграе своята роля.

 

 

Няма коментари