Горна Оряховица с 53 дка нов парк за 1,76 млн.лв

В Горна Оряховица изградиха един от най-големите градски паркове в Централна-Северна България. „Детски кът“, който се простира на площ от 53 дка, в подножието на местността „Камъка“ ще бъде официално открит в навечерието на Празника на града – 29 май, съобщиха за Civi от местната община. Зелената площ е емблематична за горнооряховчани и едно от любимите им места за отдих, което вече е с нов облик. Стойността на реконструкцията, която започна преди 10 месеца, е 1,76 млн.лв. Жителите и гостите на града вече се радват на новата придобивка, която е една от гордостите на местното кметство. Практически е запазена визията на стария парк, като са премахнати само изсъхнали дървета. Направени са нови алейни мрежи от главни, второстепенни и обиколни алеи.

Парк в Горна Оряховица

Един от най-големите градски паркове в Централна-Северна България вече посреща посетители в Горна Оряховица

Обособени са множество зони за разходки и социални контакти, за пикник и за активен отдих. В центъра на парк „Детски кът“  има нова площадка с фонтан, около който са разположени места за сядане. За радост на по-малките посетители тук са направени още още комбинирано игрище, площадки за скейтборд, с уреди за обща физическа подготовка, с фитнес уреди, както и детска сцена.Строително-монтажните работи бяха поверени на изпълнители, които са подбрани чрез процедура по Закона за обществените поръчки, а главен изпълнител на обекта е софийската компания „Билдинг Комфорт“ ЕООД. Обектът се реализира по мащабния проект „Обновяване на градската среда в Горна Оряховица“, а средствата за него са от Оперативната програма „Региони в растеж“.

Парк „Детски кът“– готов за нов живот

От години местните жители мечтаеха любимият им парк да бъде оправен. През последните години, преди кметството да реализира проекта, обществеността проведе множество публични кампании за почистване и грижа на зелената площ. С доброволен труд на горнооряховчани територията бе поддържана и спасявана от боклуците, но едва осигуряването на нужните средства й вдъхна нов живот.

Коментарите са затворени.