Изоставени трошки завземат ценни паркоместа във Велико Търново

Паркирането е сред основните проблеми във Велико Търново, а свободните места за коли са кът, сочат серия от сигнали в мобилното приложение Civi. Същевременно стари изоставени трошки са „завзели“ оскъдните паркоместа в града. На ход е Общината! Красноречив сигнал за абсурдната ситуация и занемарените от стопаните си МПС-та, в Civi направи Христо. Великотърновецът е показал и с детайлен снимков материал как на един от малкото паркинги в широкия център на града – на ул. „Велики Преслав“ са изоставени три ръждясали возила, включително и бус. Вместо да бъдат бракувани  машините, които едва ли някога ще имат възможността да се движат, заемат местата на останалите коли, чиито собственици са се погрижили  да ги обезпечат със застраховки, надлежни регистрации и консумативи и плащат данъци и такси на кметството за тях.

Изоставени трошки във Велико Търново

Три коли, които отдавна не са движение гният на малкото свободни места за паркиране в широкия център на Велико Търново. На ход е Общината!

Общината срещу изоставените трошки – кой ще надделее !?

От Великотърновското кметство наскоро уведомиха, че продължават проверките за изоставени автомобили във Велико Търново, които задръстват улиците и междублоковите пространства. Огледите са планирани според сигналите, постъпили от великотърновци. Сред последните принудително преместени автомобили са малък микробус, изоставен в квартал „Бузлуджа“, както и изляза от употреба лека кола на ул. „Мармарлийска“. С дейността е ангажирана оторизирана фирма, с която Община Велико Търново има сключен договор.
При констатиране на моторни превозни средства, чиито регистрационни номера не са свалени, ангажираната с инспекцията общинска комисия издирва собствениците и им издава предписания за доброволно преместване. Повечето от притежателите изпълняват инструкциите. Ако няма действия от страна на собственика, следва принудително преместване на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Притежателят на премахнатото возило има право да си го прибере обратно в 14 дневен срок, като заплати таксите за репатриране и престой.
Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства третира изоставените автомобили като отпадък при следните хипотези: прекратена регистрация от лицензиран застраховател, липса на заверен знак за технически преглед за повече от две години. Последното условие е автомобилът, макар и регистриран, да е изоставен върху имот държавна или общинска собственост.
За период от година и половина репатрираните автомобили са 43, като сред тях има дори малък пътнически автобус.

Лавина от сигнали за изоставени автомобили в Търново

Няма коментари