Какво е общото между Добрич и Луната!?

Знаете ли какво е общото между Добрич и Луната!? Кратерите естествено! Това е най-актуалният виц в града, но на доста от жителите вече изобщо не им е до смях. Огромна част от близо 200-та сигнала за нередности, депозирани при нас в Civi от Добрич,  са именно за дупки, ями и кратери по улиците на китния град в сърцето на „житницата на България“.

 

Дупки на Луната и в Добрич

Приликите между двете повърхности са повече от явни

 

Община Добрич явно не взима присърце този огромен местен проблем и е концентрирала усилия върху усвояването през „свои хора“ на милионите от водния цикъл. Защо ли? Много просто – наша справка показа, че последната официална информация, засягаща реакция по проблема с дупките в Добрич е поместена в официалния сайт на кметството през далечната 2010-та. От тогава няма нито  едно официално съобщение, посветено на ремонти на публична инфраструктура, независимо и очевидно, че това е най-големият проблем за добричлии.

 

Дупките в Добрич, като на Луната

За да минем през Добрич , както и през лунните кратери, ни е нужен всъдеход

Центърът на Добрич е в кратери

Малцина са имали шанса да стъпят на Луната, но спокойно могат да се потопят в емоциите от характерните лунни пейзажи, ако имат смелостта да се поразходят из центъра на Добрич. Пеша или с автомобил не е от значение, защото емоциите са неповторими и са в пряка зависимост от щетите по МПС-то или ефекта от пешия преход.

Един от фрапиращите сигнали за състоянието на добричката централна част пристигна от Виктория. То е за улица „Георги Кирков“, която спокойно може да бъде прекръстена на „Кратерна“. Велизар също е представил красноречиви кадри за основната градска зона.

Водни препятсвия и дупки, които могат да погълнат автомобилът ни е показал в сигнал и Илия. Приключение си е да се движим из Добрич, а за него ни трябва поне лунен всъдеход. Оказва се , че в града почти няма място, което можем да наречем „нормална улица- с нормална настилка“. Причината е една- тотално амортизирана ВиК – мрежа, която руши асфалта отгоре, подплатени с общинско безхаберие и тънки сметки, как да се дадат милионите, които ще се усвояват за ремонти на „правилните хора“.

Когато общината не е на страната на гражданите, идва Civi

Стотиците сигнали от добричлии през мобилното приложение Civi са входирани от нашия Контактен център в община Добрич. Естествено, че трупаните с години проблеми и амортизираните тръби под улиците, не могат да се оправят на часа. Дано множеството сигнали за лошото състояние на публичната инфраструктура, която кара мнозина да сравняват Добрич с Луната, замисли кмета и екипа му и провокира кардинални действия. Другото е добричлии да ги спукат от дела, заради изпотрошените си автомобили и крайници, но кой ще плаща обезщетенията, които общината ще плаща на ощетените?

Сигналите са входирани в община Добрич

Това са само малка част от получените през последните 2 месеца сигнали. Те бързо събраха подкрепата и на други жители на Добрич и бяха обработени и входирани в община от екипа на Civi. Законовият срок за отговор по повод това какви мерки ще бъдат взети за решаване на проблема е 30 дни. Опитът на Civi показва, че в много случаи общината реагира и в значително по-кратки срокове на сигнали, получени през безплатното приложение. Често действия по разрешаване на проблема се предприемат дори и преди да е получен официален писмен отговор. Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи.  Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Скандално: Правата на хиляди граждани в Добрич – нарушени!

Коментарите са затворени.