Купища боклуци и недоволни съседи – решението

С настъпване на топлото време по традиция започва сезонът на ремонтите. Те са причина за много отпадъци, а нехайното отношение към изхвърлянето им вреди на околната среда и естетиката на градските пространства.

В приложението Civi постъпиха множество сигнали за неизвозени извънгабаритни отпадъци, като мебели, кухненски уреди и други.

Любомира изпрати снимка на Civi, на която се вижда, че нейн съгражданин е решил за изхвърли голяма част от обзавеждането си на улицата. Друг сигнал идва от страна на потребител Иван, който също се оплаква от изхвърлени мебели в столичния квартал „Кръстова вада“.

 

боклуци

 

Потребител Presi пък се е сблъскал с купища неизвозени боклуци на метри от Витоша във в.з. „Симеоново – Драгалевци“. От изпратената снимка става ясно, че недобросъвестен гражданин също е изхвърлил част от обзавеждането си, а в допълнение към това има и много битови отпадъци, носещи много зарази.

 

статия боклуци София

 

Всички оплаквания, постъпили на страниците на апликацията, вече са входирани до Столична община, а екипът и потребителите се надяват на бързо и качествено разрешение.

Столична община с удобни карти кога и къде събират боклука

Важно е гражданите да знаят, че Столична община вече реализира карти по райони, които показват кога и къде се събират различните видове отпадъци. Акцентът е върху графиците за извозването на извънгабаритни отпадъци.

Общината отправя апел към софиянци да изхвърлят големите си отпадъци в деня на извозването им, за да не стоят те дълго време на улицата и да тормозят съседите и преминаващите граждани, както се е станало  в случаите, адресирани до Civi.

Всички графици ще откриете тук.

Ако забележите нередност

Ако и вие забележите проблем с купчини боклук във вашия квартал, както и други проблеми във вашето населено място, веднага сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари