Лятото идва, а с него и жегата в градския транспорт

Високите температури в последно време ни напомнят за хубавите и дълги летни дни, които предстоят.

За част от нас обаче те могат да се превърнат в истински кошмар – особено за тези, които се натъкнат на превозните средства на столичния транспорт, чиито климатици или липсват, или не работят.

На такива са се возили потребителите на Civi Георги и Кристина.

Кристина изпрати сигнал до приложението за това, че климатик във влак на софийското метро не работи.

„Неработещ климатик в метрото! Всеки ден се прекачвам и за пореден път нито на М2, нито на М1 работи климатик. Дори да е от по-новите, пак тази „екстра“ не се предлага“, пише тя.

Георги пък съобщава за столични автобуси без климатик, а жегата и въздухът в него превръщат в неприятно всяко возене.

„Неработещи климатици в градския транспорт, сутринта е по-задушно в транспорта, отколкото отвън“, възмущава се той.

Civi знае, че това не са единствените случаи, в които климатиците на градския транспорт не работят или липсват. Всяка година гражданите се оплакват от високите температури и липсата на кислород в обществения транспорт.

Сигналите на Георги и Кристина вече са входирани до Столична община, а екипът на приложението се надява да бъде направена бърза проверка, а нередностите да бъдат отстранени.

По закон, общината трябва да глобява превозвачите при некачествена услуга, каквато се явява и неработещия климатик при наличие на такъв в превозното средство.

За да се разбере обаче при кои превозвачи се наблюдават проблеми и кои трябва да бъдат глобени, е важно гражданите да посочват на общината своевременно проблемите с градския транспорт.

Най-лесния начин за това е чрез Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари