Марин сигнализира за опасно нисък пътен знак – община Бургас го повдига

Марин от Бургас изпрати сигнал към безплатното мобилно приложение Civi за опасен пътен знак, който застрашава пешеходците с твърде ниската си височина.

След по-малко от седмица общината  монтира табелата по-високо. Вярваме, че всички високи пешеходци са искрено благодарни!

опасно нисък пътен знак на пешеходен тротоар в бургас

 Пътният знак, който гласи „Заледен участък – намали скоростта“ се намира на ул. „Индустриална“ 3a, Южна промишлена зона, Бургас. Тротоарът е пешеходен, а височината на долния ръб на знака е 1,7 м и може да причини травми на по-високи пешеходци. Колоездачи, които не „спазят“ предписанието на знака и не намалят скоростта също могат да пострадат. Наредба 18  за сигнализация на пътищата с пътни знаци, публикувана в официалния сайт на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, става ясно, че в населени места височината на първия пътен знак трябва да е 2.25 м. Отстоянието между пътя и знака трябва бъде между 0,5 метра и 2 метра, а отстояниeто между знака и зоната за пешеходците не трябва да надвишава половин метър. Извън населеното място знакът трябва да е висок между 1,5 метра и 2 метра, а отстоянието между обозначенията и пътя не може да е по-голямо от 2 метра.

Светкавична реакция на община Бургас след сигнал в Civi

След като Марин подава сигнала си чрез мобилното приложение Civi, той е обработен от Контактен център и входиран към отговорната община с легална обосновка в рамките на 24 часа. Община Бургас извърши ремонт и увеличи височината на табелата 5 дни след входирания сигнал. Проблемът е решен и Марин, и по-високите пешеходци са доволни!

Ако и ти искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за инциденти, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Няма коментари