Нареди си пъзел: Подлез в центъра на Варна тъне в разруха

Хора от цял свят са се докосвали до красотата на Морската градина във Варна, която е един от символите на града.

За съжаление, на метри от красотата на зеленината и морето, подлез на бул. “Княз Борис Първи” тъне в разруха, а загрижени граждани изпратиха сигнали до Civi.

Потребител Румен ни изпрати снимка на занемарения подлез с текст: “Стълбите в подлеза до Спортната палата към един от символите на Варна – Морската градина. Харесва ли ви”, иронично пита той.

 

Подлез Варна

Разрушения подлез на бул. „Княз Борис Първи“

 

Това обаче не е единственият сигнал на платформата, която свързва хора и общини. Общо двата сигнала са подкрепени от близо 40 души.

Освен че не е приятен за гледане, подлезът е и потенциално опасен, тъй като част от плочките са счупени и съществува риск от нараняване.

Съвсем скоро градът ще започне да приема своите гости от всички краища на света, а гражданите се притесняват, че подлезът може да остане в този си вид и това лято – повече приличащ на пъзел, отколкото на градско пространство в държава, членка на ЕС.

Не се знае и в кой момент някоя от плочките на стълбите ще се отчупи. Когато времето е мокро или заснежено, би било много трудно да се запази баланс, защото на места просто няма къде да се стъпи, вижда се от снимките на нашите потребители.

Civi няма да остави нещата така

Още в първите часове на новата седмица операторите на Civi започнаха работа по двата сигнала. Съвсем скоро те ще бъдат входирани до община Варна с необходимата правна обосновка.

Ако искате градът ви да стане по-добро място за живот, изтеглете мобилното приложение Civi и посочете на общината реалните проблеми на жителите в своето населено място.

Ако ваш съгражданин вече е подал сигнал по казус, който ви касае, може да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

 

Коментарите са затворени.