Освобождават незаконно заградена улица в Бургас след намеса на Civi

Община Бургас нареди да се освободи незаконно заградена от частно лице улица в центъра на града, след сигнали в Civi. Повече от две години, заради строеж на улица „Екзарх Йосиф“ 28-30, с ламарини бе заприщена целият район. Бургазлии алармираха в мобилното приложение, информацията и снимките бяха входирани в кметството, след което местната администрация се намеси и нареди да бъде премахнато заграждението на публичната общинска собственост, тъй като е неправомерно.

На собственика на строежа са дадени предписания за разполагане на огражденията, така както е одобрено по проект.  От отдел „Контрол на строителството и въвеждане в експлоатация“ на община Бургас издадоха и заповед за премахване и възстановяване на пораженията по настилката и привеждането й в първоначалния й вид.

 

Бургас

Проблемите с незаконните ограждения на улицата и тротоара вече се отстраняват

 

След намесата на Civi, длъжностните лица откриха неуредици, свързани с обезопасяването на строежа, включително обсебване на тротоара и платното, които са със статут на публична общинска собственост. Собственикът бе задължен да постави оградата на границата на имота си, така както е по проект, и да освободи обществените площи. Ако не изпълни предписанието за това го очакват солени глоби.

Civi помогна за проблем с улица, който е с двегодишна давност.

Благодаря! Честно казано не очаквах да сте толкова ефективни! Добра работа!

Това написа като заключителен коментар към решения казус Stoyan. Той бе един от бургазлиите, които алармираха в мобилното приложение за заградената от частни лица общинска улица. Сигналът му събра подкрепата на 11 човека, което също бе важно за разрешаването на проблема.

За същия случай в Civi сигнализира и Evgeni, който събра подкрепата на още 6 човека. Благодарим на всички, които проявиха гражданска позиция и бяха съпричастни.

Civi е насреща!

Ако и ти искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 

Отговор община Бургас

Наредба Община Бургас

Коментарите са затворени.